fbpx

Veelgestelde vragen

Heb je vragen over de levering, vergunning, kosten, montage etc. van kunststof kozijnen, dakkapellen, schuifpuien of deuren? De meest gestelde vragen hebben we hier voor je op een rijtje gezet.

Veel gestelde vragen kunststof kozijnen - flexkozijn dat zit goed

Levering 

Wat is de levertijd van kunststof kozijnen?

Onze levertijden hangen af van jouw wensen. De meest voorkomende kleuren RAL 9001 (creme wit),RAL 9010 (gebroken wit),RAL 7016 (antraciet grijs), RAL 5011 ( Staalblauw) en RAL 6009 (Dennengroen) zijn leverbaar tussen de 8 tot 12 weken. Meestal worden de draaidelen in een kleur gekozen (buitenkant) en het vaste gedeelte wit of creme. Kies je voor een andere kaderkleur (vaste kozijn) dan is de levertijd minimaal 16 weken.

Wanneer bepaal ik de kleur van mijn kunststof kozijnen?

Tijdens de bouwkundige inmeting wordt naast het precies inmeten van de kozijnen, ook met jullie overlegt wat de kleuren moeten worden van de kozijnen. Ook kijken jullie samen met de inmeter naar de draairichtingen, horren en ventilatieroosters. Wanneer akkoord, gaan na de bouwkundige inmeting de definitieve beslissingen in bestelling.

Werkwijze en service

Wat zijn de stappen in het verkoop-/plaatsingsproces

1) Adviesgesprek 

2) Bouwkundige inmeting

3) Montage

Wat houdt de bouwkundige inmeting in?

Bij het bouwkundig inmeten wordt alles nog een keer met jullie doorgenomen en ingemeten. Er wordt dan ook definitief bepaald wat de kleurstelling en draairichting (van de openslaande ramen en deuren) wordt. Hierna is er geen weg meer terug naar een andere indeling of andere kleur.

Waar kan ik terecht met mijn servicevraag?

Bij Flexkozijn hebben we een eigen service afdeling. Mocht je iets ervaren wat niet naar behoren werkt, kan je jouw bevindingen (altijd voorzien van een foto) via het serviceformulier (op de webiste) of via e-mail aan ons doorgeven. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met je op, om het te verhelpen.

Waar kan ik terecht met mijn aanmerkingen tijdens de klus?

Spreek hiervoor gelijk de eerste monteur aan die bij jullie aan de slag is. Die kan dan gelijk de situatie in kaart brengen en ernaar handelen.

Vergunningen

Ben ik een vergunning nodig voor een dakkapel?

Voor een dakkapel aan de achterkant of zijkant van de woning, ben je in de meeste gevallen geen vergunning nodig. Over wanneer het wel nodig is, kan je hier lezen.

Ben ik een vergunning nodig voor kunststof kozijnen?

Over het algemeen is er geen vergunning nodig, mits de kozijnen ervoor zorgen dat de woning afwijkt van het straatbeeld en hier in jouw straat/wijk/gemeente omgevingsregels voor gelden. Raadpleeg hiervoor jouw gemeente.

Kosten en betalingen

Wat kost het een nieuw kunststof kozijn, dakkapel, schuifpui, voor-/achterdeur?

Dit is sterk afhankelijk van jullie wensen, afmetingen en kleuren. Elke situatie is hiermee uniek. Voor een passend prijsadvies komen wij graag vrijblijvend met jullie in contact.
Adviesgesprek aanvragen.

Moet ik mijn kunststof kozijnen in één keer betalen?

Bij Flexkozijn hanteren wij een aanbetaling van 30% na het bouwkundig inmeten. (Na het tekenen van de offerte ben je ingedekt voor deze aanbetaling dankzij ons VKG-keurmerk). De resterende 70% dient voldaan te worden op de laatste montagedag.

Krijg ik subsidie voor kunststof kozijnen?

Ja, voor het plaatsen van kunststof kozijnen is het mogelijk om subsidie aan te vragen. 

Montage

Wat moet ik voorbereiden wanneer mijn kozijnen worden geplaatst?

Start de montage bijna? Zorg er dan voor dat alle ruimtes toegangelijk zijn en dat raamdecoratie en/of gordijnen weggehaald zijn. Om snel en efficient tewerk te kunnen gaan, dienen ook de vensterbanken leeg te zijn en hebben onze monteurs minimaal een werkruimte van 1 meter nodig.  Eventueel kan je uit voorzorg ook stuclopers plaasten voor het afdekken van de vloer en kunnen meubels/televisie etc. het beste worden afgedekt. Dit in verband met vrijkomend (bouw)stof. 

Wanneer komen de producten voor de kunststof kozijnen montage?

Een werkdag voordat de montage begint, wordt over het algemeen het glas en de afvalcontaire voor jullie huis geplaatst. Hiervoor hoef je niet thuis te blijven.

Moet ik thuisblijven voor het plaatsen van de afvalcontainer?

Wij zorgen ervoor dat er een container op jouw locatie wordt geplaatst. Meestal is dit een paar dagen voordat wij starten met de montage. Jullie hoeven hiervoor niet aanwezig te zijn.

Moet ik ruimte vrijhouden rondom het huis voor de montage van kunststof kozijnen?

Het is handig om de oprit vrij te maken, indien jullie een oprit hebben. 
Voor een glasbok/container en werkbus (bijna 6 meter) + aanhanger (meestal 6 meter) zijn wij ruimte nodig. 

Komt er een kraan? 
Dan zijn wij minimaal een ruimte nodig van 6 parkeerplaatsen achter elkaar (+/- 18 meter lang en 8 meter brede uitstallings ruimte)

Hoelang duurt het plaatsen van kunststof kozijnen?

Dit is per woning verschillend. Gemiddeld plaatsen onze monteurs 2 tot 3 posities (-kozijnen, deuren, schuifpui of dakkappel) per dag. Mocht je de hele woning gaan renoveren kan je ervan uitgaan dat we de hele week bezig zijn.

In welke volgorde worden mijn kozijnen geplaatst?

Over het algemeen werken onze monteurs van boven naar beneden. Mocht dat om wat voor reden dan ook niet uitkomen, dan kan de werkvolgorde altijd in overleg worden aangepast.

Moet ik thuis blijven tijdens de montage van kunststof kozijnen?

Ja, het is handig dat je thuis bent om de deur open te doen voor onze monteurs, zodat zij aan de gang kunnen. Mocht je eventueel tussendoor weg moeten, is dat natuurlijk geen probleem.

Niet de antwoorden gevonden die je zocht?  Neem dan contact op via onderstaand contactformulier.

    VKG keurmerk, SKG keurmerk, Schüco leverancier, politie keurmerk voor veilig wonen. Flexkozijn dat zit goed